CivXL Blogg

Välkommen till mitt personliga klotterplank!

Kategori: Allmänt

Kul att du hittade hit!
Här har jag tänkt dela med mig av tankar kring livets alla tänkbara och ibland otänkbara situationer. Bloggen kommer att vara som ett klotterplank där jag oftast kort och koncist kommentera eller reflekterar kring något som på något sätt berört eller upprört mig. Jag kommer även tipsa om länkar till artiklar, bilder och videoklipp jag av någon anledning tror kan vara intressanta, skrämmande eller helt enkelt bara kul. 

Jag som skriver denna blogg är vuxen och förutsätter helt skoningslöst att ni som läser min blogg också är vuxna (åtminstone till  sinnet). Vuxna nog att förstå skillnaden mellan sak och person samt vuxna nog att förstå skillnaden mellan att respektera någon eller någons åsikt och att hålla med någon eller någons åsikt. Låt mig ta ett kort exempel:

En fiktiv vän hävdar bestämt att 1+1=3. Jag respekterar givetvis att personen har denna uppfattning men jag delar inte dess uppfattning i frågan. Jag är dessutom vuxen nog att kunna tycka att det är trevlig att umgås med min fiktiva vän även om jag inte håller med om att 1+1=3… för den saken har ju inget med personen som sådan att göra! Vi kan fortfarande vara vänner även om vi  har olika åsikt om saker och ting.

I min blogg kommer jag ta upp ämnen som kan trampa folk på tårna och  röra upp känslor. Här är min förhoppning att du som läser min blogg tar ett steg tillbaka och själv reflekterar innan du låter instinkt och känslor ta över. Jag är människa, du är människa, vi är lika ofullständiga och fulla av fel och brister. Ingen har patent på eller bär på HELA sanningen!

Varför CivXL?
Det hela började för drygt tio år sedan när jag slutade sända närradio i Göteborg och fick ett abonnemang på ett webbhotell över och en domän som inte längre var aktuell. Istället för att låta hotellet stå oanvänt lät jag den inaktuella domänen förfalla och sökte istället efter en idé till en ny domän att ersätta den som jag hade kopplad till det radioprogram jag sände. Ur denna process föddes CivXL.

Jag ville ha en kort domän max 4-5 tecken. Jag ville att den på något sätt återspeglade mig som person och mina intressen. Såhär resonerade jag ungefär när jag kom fram till CivXL:

Civ — Som ett stort fan av Sid Meier’s Civilization och med ett intresse för samhällets förändring blev Civ en given inledning på domännamnet.

XL — Extra Large. Dels är jag själv rätt kraftigt byggd och dels hade jag stora planer för min nya domän… sen föredrar jag när personer av motsatta könet är, likt mig, modell större 

I början hade jag CivXL som en testsida för allt möjligt och det var inte förrän i slutet av 2007 som sidan fick ett mer seriöst innehåll. Det var även i samband med detta som jag började använda pseudonymen CivXL i olika sammanhang.

Under vintern och våren 2009 gjorde jag sedan ett första försök att komma igång och blogga. Bloggen låg då på Microsofts Live Spaces så när den tjänsten skulle läggas ner hösten 2010 och jag fick erbjudandet om att flytta bloggen till WordPress tänkte jag ge bloggande en ny chans… fast denna gång på Svenska! För att få någon återkoppling till den gamla bloggen kommer jag låta namnet, CivXL, lever vidare... även nu när jag flyttar vidare till blogg.se.

Hoppas ni gillar det ni ser och ofta kommer tillbaka!
//CivXL